Само в Lupa.bg: Слави канил Стоичков в партията си, Камата го пратил на майната си

Политика
17:20 - 21 Юли 2021
13161
Само в Lupa.bg: Слави канил Стоичков в партията си, Камата го пратил на майната си

За никого не е тайна, че Слави Трифонов от години поддържа близки лични отношения с по-голямата част от футболните ни легенди от т. нар. "Златно поколение", завоювало бронзовите медали на световното в САЩ'94. Съвсем логично сега те гравитират около партията му "Има такъв народ" - към Дългия вече се присламчиха бившият гербер Йордан Лечков и Емил Костадинов, говори се, че дори скандалният Боби Михайлов е получил обещание да му се даде едно рамо от новата управляваща партия да запази поста си в БФС.

Единствено що се отнася до най-голямата звезда на родния футбол - Христо Стоичков, Слави ударил на камък. Камата не само не ще да рекламира политическото му отроче, но и откровено се подиграва с обществените напъни на Дългия, когото в частни разговори наричал "алчен цървул".

Близки до носителя на "ЗЛатната топка" твърдят, че още миналото лято Трифонов го потърсил по телефона с надеждата да се включи с името си в новото му движение. Онзи обаче го препсувал в типичен стил и затворил телефона.

Истината е, че Стоичков, колкото и да е щедър към приятелите си, е изключително отмъстителен, когато някой засегне егото му. А точно такъв е случаят с Дългия. Христо му има зъб вече цяло десетилетие и със сигурност скоро няма да му мине, твърдят запознати с характера на иконата.

Бенефисът на Камата през 2004 г., за който Дългия поиска 20 000 евро

„Аз Слави Трифонов съм го зачеркнал от кръга на приятелите си, а тази пролет, като го видях в един ресторант в Барселона, малко оставаше да го омаам!" Това изказване на Христо Стоичков срещу гологлавия шоумен е направено преди почти 10 години, а причината за зачеркнатото приятелство между двамата е меркантилността на Дългия. Слави поискал на Стоичков хонорар от 20 000 евро, за да пее на бенефиса на футболната ни легенда в Барселона.

На 29 май 2004 г. Христо Стоичков официално сложи край на футболната си кариера на стадион "Ноу Камп" в Каталуния, където над 40 000 зрители се сбогуваха с кавалера на "Златната топка". В бенефиса на Камата се срещнаха "Дрийм тийма" на "Барселона" и "Отбора на света", който бе съставен от куп велики майстори на коженото кълбо от 90-те години - Ривалдо, Давор Шукер, Роберто Манчини, Георге Хаджи, Иван Саморано, Давид Жинола... Двата отбора бяха водени от треньорите легенди сър Боби Робсън и Йохан Кройф, асистираше им Димитър Пенев. Всички герои от САЩ'94 също взеха участие в прощалния мач на Христо Стоичков.

Единственият българин, поискал хонорар, за да участва в тържественото сбогуване на Стоичков с футбола, е Слави Трифонов. Още през март, когато организаторът на бенефика на Ицо - мениджърът Лъчезар Танев, поканил шоумена и неговия "Ку-ку бенд" в Барселона, Дългия заковал твърда тарифа от 20 000 евро за неговото участие плюс още 10 000 евро за музикантите от "Ку-ку бенд".

Разбира се, Стоичков не е очаквал Слави да пее безплатно, но в случая ставало въпрос да бъдат изпълнени точно 2 песни на стадион "Ноу камп". За сравнение -великият Хосе Карерас поддържал хонорар от 50 000 евро, но категорично отказал да пее срещу заплащане на бенефиса на любимия си футболист.