Само в Lupa.bg: Слави реже заплатите с 15 на сто

Актьорите не мрънкат, дояждат си с халтури

Общество
14:30 - 10 Януари 2020
6395
Само в Lupa.bg: Слави реже заплатите с 15 на сто

Слави Трифонов може да се хвали наляво и надясно с рейтинга на наскоро създадената си телевизия „7/8” и да размахва рейтингите от новогодишната нощ, но изпадането до пазара на кабеларките сериозно се е отразило на фирмените финанси. С повече от 15% са намалени заплатите на основните участници в проекта на Дългия от Новата година, начело с ключови лица като Краси Радков и Иво Сиромахов, научи Lupa.bg.

Радков например е „изгорял” с близо 1000 лева, след като доскоро се разписваше срещу 6 бона. Дългия се оправдал с ниските приходи от реклама. В „7/8” минута спот в праймтайма се таксува около 4500 лв., като за сравнение за съшото времетраене на клипчето в Би Ти Ви прибират 30 хилядарки.

В екипа обаче нямало роптания, поне за момента, защото всички служители оценявали факта, че Трифонов не уволни никого след напускането на най-големия частен канал. Освен това половин година чинно плащаше заплати без да е в ефир.

Специално за актьорите ударът не е толкова голям, тъй като основните им доходи са от халтури с „Ку-ку бенд”. За час пеене Краси Радков прибира 2500 лева, което е далеч от тарифата на Преслава или Галена, но си остава повече от солиден приход.