Само в Lupa.bg: Слави се връща в НДК, става съсед на Борисов

Политика
17:00 - 02 Юли 2021
7651
Само в Lupa.bg: Слави се връща в НДК, става съсед на Борисов

Шоуменът Слави Трифонов ще се завърне триумфално в НДК след парламентарните избори, след като на партията му Има такъв народ социолозите отреждат или първо, или второ място по електорална подкрепа, научи Lupa.bg. 

Очаква се Дългия да получи предложение от МРРБ да се настани заедно с апарата си в някоя от емблематичните партийни сгради, но по наша информация той е заявял пред близкия си кръг досега желание единствено за офиси в НДК, в случай, че там все още има имоти с отпаднала необходимост. Ако това се случи, Трифонов ще стане съсед на прекия си конкурент за вота Бойко Борисов. Всъщност двамата вече бяха "рамо до рамо", докато гологлавият водещ бе част от ефира на Би Ти Ви (чиито студиа също са в Двореца - б.р.). 

В началото на юни се разрази скандал за двата етажа в административната сграда ПРОНО, ползвани от ГЕРБ в последните повече от 10 години. Оказа се обаче, че те не са собственост на НДК, а са били купени още през 2009 г. от търговското предприятие и де факто извадени от владение от Министерството на културата.

Източници на Lupa.bg са категорични, че има още 2 етажа от ПРОНО, които биха могли да се ползват от хората на Слави. В момента те са сврени в офис на улица "Одрин", който по нотариален акт е над 100 кв. м., но действителният му размер е под 70. Сценаристите на учиндолския политик пък продължават да работят за партията от "Левски-Г", където се помещават студията на телевизията му "7/8 ТВ". 

Междувременно се завъртя слух, че ако НФСБ на Валери Симеонов не получи места в 46-я парламент, ще трябва да напусне емблематичната сграда на "Раковски" 134, която дълги години бе символ на СДС. По наша информация обаче Трифонов изобщо не искал да има общо с нея и твърдо щял да откаже подобна оферта от МРРБ. 

Другата опция била да дели сградата на "Врабча" с АБВ, но пък не искал да бъде отъждествяван с кратковременната звезда на българския политически небосклон НДСВ, която бе първи неин ползвател с идването на Симеон Сакскобургготски на власт през 2001 г. 

Освен това част от фирмите на Трифонов все още се водят със седалища в НДК, сочи справка на Lupa.bg в търговските регистри. Там беше и пресконференцията му за референдума през 2013-а.

Чисто логистично за Дългия било по-удобно да има връзка с вътрешните артерии на столицата, водещи до бул. "България" и Околовръстното, отколкото да се подлагал на напрегнатия трафик в сърцето на София. Неслучайно учредяването и на "Няма такава държава", и на Има такъв народ бе на едно и също място - "Рейнбоу плаза" на бул. "Н. Вапцаров", напомнят запознати.