Само в Lupa.bg: Смъртта на Цар Киро слага на временна пауза ромската война

Новини
15:30 - 02 Април 2021
7103
Само в Lupa.bg: Смъртта на Цар Киро слага на временна пауза ромската война

Със смъртта на Кирил Рашков, известен като Цар Киро, се очаква да позатихне ромската война. Това прогнозират пред Lupa.bg хора, запознати  със статуквото между богатите роми.

Припомняме че алкохолният майстор издъхна в дома си, а кончината му няма как да не се отрази на ромската война, която в последните години стана доста по задкулисна и не толкова видима за обществото.

Запознати разказват, че именно Кирил Рашков правил всичко възможно да свали напрежението между враждуващите кланове.

Въпреки че Цар Киро беше силен предимно в района си, титлата, която носеше, оказваше силно влияние на голяма част от ромската общност. Именно заради това се очаква враждата между силните роми в страната да се затапи още повече и макар и след смъртта му, те да се вслушват в призивите на Кирил Рашков за спокойствие.

Преди време имаше постоянно напрежение по оста Любомир Илиев-Любо Къдравия и Христо Върбанов - Ицо Папата. След като вторият влезе в затвора, войната между двете фамилии позатихна.

Другият ром, който подобно на Цар Киро се бори срещу ромската война е Цветелин Кънчев. Запознати твърдят, че известният ром се разбирал с всички и в момента е доста силна фигура сред нашите събратя.

Ромската война винаги е заради пари. Извършват се много поръчки за убийства, палежи на коли и отвличания.

Убийствата стрували до 100 000 евро, пише в материалите на Прокуратурата.

Единственият, който в публичното пространство застава срещу Цар Киро а именно Христо Върбанов - Папата.

Именно той твърди, че Кирил Рашков се занимавал с разпространение на наркотици.

Веднага след това обаче, Папата получава тежка присъда от 11 години затвор.

Обвиненията срещу него са за изнудване на съпругата на друг криминално проявен - Станчо Владов - Голямата глава. По-строгото наказание срещу ексшефа на Мешерето идва, след като спецпрокуратурата протестира наложената му присъда. Освен годините, които ще трябва да излежи в затвора, 71-годишният ромски барон ще трябва да заплати 8000 лева глоба.