Само в Lupa.bg: Социалист на Сергей с фалшиво „кърваво писмо” до БСП

Политика
15:15 - 01 Юни 2021 (обновена)
11864
Само в Lupa.bg: Социалист на Сергей с фалшиво „кърваво писмо” до БСП

Нова люта война в БСП - фалшиво „кърваво писмо” до „Позитано” 20 изпратил общинският лидер на социалистите в Сливен Атанас Делибалтов, сигнализираха до Lupa.bg гневни симпатизанти на Столетницата.

Според тях близкият до Сергей Станишев общинар Атанас Костов Делибалтов изпратил само имената на "недоволни" червени старейшини в „кървавото писмо”, без подписи, до партийното ръководство срещу заместник-председателя по коалиционната политика на БСП Атанас Зафиров, водач на листата на 4 април и на предсрочните избори на 11 юли.

Аргументът на Делибалтов бил, че социалистите в Сливен не искали да приемат „парашутисти” от други избирателни райони за членове и водачи на листата за вота на 11 юли.

Според източниците на Lupa.bg Зафиров отричал да има такова „кърваво писмо, защото бил бесен на предателството и не искал повече да се шуми около скандала.

Общинарят и регионален шеф на БСП Атанас Делибалтов е известен като изключително близък до Сергей Станишев, даже подозренията са, че именно бившият червен премиер стои зад поредната атака срещу модела „Нинова”.

Покрай скандала лъсна и друга машинация - парите за регионалната кампания за изборите, осигурени именно от Атанас Зафиров, са изчезнали. Не е платено на застъпници на партията, например, говорим за сума от порядъка на 10 000 лева, разкриха нашите информатори.

Не е случайно, че по време на местните избори през 2019-а финансите отново „хванаха крака”.

Тогава БСП кандидатът за кмет Кольо Милев дал кеша на Атанас Делибалтов да се разплаща със застъпници и наблюдатели. Изненадващо след вота човекът на Сергей се появил с любовницата из Сливен и съседните села, яхнал мечтата на всеки чалгар - бял мерцедес S класа, купен втора ръка за 15 000 лева.

Сливенският социалист бъбри сладко с любовницата до белия си мерцедес