Само в Lupa.bg: Стъклари крадат спирки в столицата (СНИМКИ)

Ексклузивно
22:45 - 13 Януари 2020
9246
Само в Lupa.bg: Стъклари крадат спирки в столицата (СНИМКИ)

Новите стъклени спирки на градския транспорт в София паднаха жертва на нагло посегателство, научи Lupa.bg. Само няколко дни след монтирането им на няколко места спирките останаха без стъклените плоскости, които трябва да пазят хората от дъжда и снега. 

От полицията разкриха пред наш репортер, че кражбите са дело на стъклари, които крадат общинската собственост, за да правят аквариуми и холни маси, с което печелят сериозни суми. 

Стъклото е с дебелина 5 мм и е с големина 1,5 метра на 2 метра и се демонтира много лесно от металната захватка, с която се крепи за останалите стъкла и основата.

Тези спирки са последна мода в Европа и едно такова стъкло струва доста скъпо заради дебелината му и стабилността му да остава здраво при тежки удари. 

Освен за аквариуми, подобен вид стъкла могат да се ползват и за изработка на холни маси, коментират специалисти.

Още с поставянето си спирките предизвикаха проблеми на столичани. Новите стъклени конструкции бяха чисто нови и не се виждаха от хората, така доста пътници си фраснаха носовете в модерните спирки.

С първите валежи обаче стъклата се зацапаха и този проблем вече не съществува, защото и най слепите хора ги виждат. 

"Българска работа, правят нещо хубаво, и то веднага или е счупено, или откраднато, нищо не заслужаваме", ядосва се пред Lupa.bg пенсионерка от столичния квартал "Света Троица".