Само в Lupa.bg: Стоичков има дете в Перу

Камата осиновил момчето през 2001 година

Спорт
13:10 - 04 Октомври 2022
33743
Само в Lupa.bg: Стоичков има дете в Перу

Обичан и мразен от милиони, но Христо Стоичков върши добрини. И без да ги афишира - както правят хората с големи сърца. През 2001-ва година най-успешният български футболист осиновява момче и дава надежда за по-добър живот.

Детето е от Перу, където живее и до днес, а българинът продължава към момента да покрива голяма част от разходите на многочленното семейство.

Въпреки че никога не е оповестявал публично новината, запитан от местна медия, той потвърждава слуха.

"Стана чрез една агенция в Испания, която се занимава с това и в която участват много бивши и настоящи играчи на Барселона.

Момчето беше от много бедно семейство. Когато в онзи миг го видях, силно се разчувствах. Не се поколебах нито за секунда да вляза в тази организация, за да помогна на него и близките му - разкрива още футболният Христо.

Стоичков е обожаван от местните, а покрай коментаторските си ангажименти в последните години често посещаваше южноамериканската страна.

Запитан за сумата, която месечно отделя, той отговаря: "Парите нямат значение. Мисля, че по-важното е да дадем нашата любов, защото... С какво можем да помогнем? Например да го поканим на почивка, да пътува по света, да се запознае с различни култури и националности".

Христо Стоичков определено е силно противоречива фигура в представите на много хора.

Известен е със своя буен нрав, остър език и непримирим характер. Каквото и да се говори за него обаче, той е явление, а тази му постъпка доказва голямото му сърце.