Само в Lupa.bg: Свършиха местата в най-скъпите частни училища

Украинци записаха отрочетата си да се образоват срещу 23 000 евро на година

Новини
21:15 - 21 Април 2022
9627
Само в Lupa.bg: Свършиха местата в най-скъпите частни училища

Местата за предучилищна група, както и за част от класовете в най-скъпото родно училище свършиха. Проверка на Lupa.bg показа, че българи не могат да се доредят до Англо-американското училище, защото украински деца са запълнили бройката. По-богатите от бягащите от войната в родината си без колебание се бръкнали с по 23 000 евро, колкото е таксата за обучение в престижното школо.

"Идват и без колебание записват децата си при нас, така много българчета, чиито родители са изчаквали лятото, за да ги запишат, вече не могат да се доредят и трябва да търсят друго училище. Такова е положението и в доста други частни школа" - издадоха ни вътрешни източници.

Таксата в престижното Англо-американско училище в Панчарево е по-голяма от цената за обучение в елитните британски колежи Оксфорд и Кембридж, където учебната година е около 9000 паунда, тоест по-малко от 20 000 лева. В частното учебно заведение учат предимно деца на дипломати, бизнесмени, както и на част от родните фолк изпълнители - дъщерите на Мара Отварачката и Азис посещават същото учебно заведение.