Само в Lupa.bg: Тарифата стигна 6 бона за глас!

Екипът на Бербатов е единственият, който не купува вота на клубовете

Спорт
18:00 - 14 Март 2024
9487
Само в Lupa.bg: Тарифата стигна 6 бона за глас!

Нещата с утрешния конгрес на БФС започнаха да излизат от релси, а из цялата страна купуването на гласове продължава и днес. Агенти с куфарчета кръстосват България, за да подкупват делегатите, които утре ще имат възможност да гласуват, а тарифата вече се вдигна неимоверно много, достигайки 6000 лева за вот, научи Lupa.bg.

Вчера един от кандидатите - Петьо Костадинов - Полковника, алармира, че "валят" подкупи, но сумата варирала между 200 и 300 лева, докато днес вече е достигнала тези баснословни суми.

Финансирането идва от БФС, които правят всичко възможно, за да останат на власт и да не сдадат управлението в ръцете на някой наистина можещ и желаещ. Повечето клубове из Източна и Южна България са уверили, че ще гласуват за Георги Иванов. Гонзо стана вече основен фаворит, водейки с малка преднина пред другият кадър на родната футболна централа - Михаил Касабов.

Агитирането по села и паланки стартира от ранните часове на четвъртък, а до утре се очаква максимален брой клубове да бъдат вплетени в мрежата на БФС и да дадат своя вот за Георги Иванов. Стигне ли се до балотаж, гласовете от Касабов ще бъдат прехвърлени към Гонзо.

Регистрираните делегати за утрешния Конгрес на БФС са 493, а общият брой клубове е 525, но поради една или друга причина 32 от тях не са излъчили свой представител за гласуването.

Бързата сметка показва, че ако в утрешния ден в хотел "Маринела" в София се явят и гласуват всичките 493 делегати, на някой от кандидатите ще са му необходими 247 гласа за победа на първи тур.