Само в Lupa.bg: Тарикат храни бежанците със сандвичи по €5

Куриози
13:10 - 01 Септември 2021
6113
Само в Lupa.bg: Тарикат храни бежанците със сандвичи по €5

Тарикат от Бургас е намерил начин да прави сериозна пачка от трагедията на бежанците – домораслият предприемач продава сандвичи на укриващите се в горите край Царево отчаяни от глад мигранти по 5 евро бройката, съобщи ексклузивно пред Lupa.bg източник от МВР в морския град.

„Бизнесменът“ всеки Божи ден пълнел бял микробус форд „Транзит“ с кашони сандвичи за жълти стотинки и стекове минерална вода, после отпрашвал из сокаците на Странджа в търсене на нелегалните си клиенти.

Макар и бедни като църковни мишки, имигрантите давали последните си евро за сандвич и бутилка минерална вода, която бургазлията продавал по „само“ 2 евро.

Това е всекидневен флирт със смъртта, колко му е някой изтерзан бежанец да реши да се нахрани без пари и да утрепе пишман бизнесмена, чуди се информаторът на Lupa.bg.

За успеха на алъш-вериша, обаче, говори фактът, че белият форд с бургаска регистрация всеки ден кръстосвал дебрите на Странджа в търсене на прегладнелите незаконни пътници към Европа. Явно клиенти има, дано да му се размине гяволъкът, коментира източникът ни.