Само в Lupa.bg: Тарикати обират баничарници в София с хитра схема

Дай ми 260 лева за брашното за последния месец, казвал непознат мъжкар

Новини
16:45 - 03 Ноември 2023
6968
Само в Lupa.bg: Тарикати обират баничарници в София с хитра схема

Няколко столични баничарници са станали жертва на група престъпници, които най-нагло идвали при продавачките и искали 260 лева за брашно. Схемата минавала при много служителки, които вадили от оборота и давали на мошеника. 

После продавачките плащали наивността си с част от заплатата. Този сюжет се повторил и в магазинче за баници на столичната улица "Раковска". Продавачката обаче не се оказала балък и се обадила на сина си, който държи баничарницата.

"Той ми каза, че нямаме да даваме никакви пари на никой, иначе щях да изгоря и аз", разказва жената. Мошеникът си тръгнал с бърза крачка. 

Проверка на Lupa.bg показа, че тази схема се повтаряла в много заведения за закуски в последния месец. До този момент бандитите не са заловени. 

Криминалисти разсъждават, че по този начин криминалните типове изкарват без никакви проблеми по 2 бона на ден. 

До този момент информацията на ченгетата е, че двама души бръмчат по тази схема, като най-вероятно те са свързани. Криминалистите са вече по следите им. 

В момента се проверява дали извън столицата тази измама се случва. До този момент няма подадени сигнали от съседни на столицата селища.