Само в Lupa.bg: Търси се учителка по френски за Симеон Хасан срещу 3 000 лв. на месец

Общество
18:00 - 16 Февруари 2021
13255
Само в Lupa.bg: Търси се учителка по френски за Симеон Хасан срещу 3 000 лв. на месец

Голямото предизвикателство пред семейството на княгина Калина и Китин Муньос при преместването им в България се оказва не културният шок след десетилетие в Мароко, а образованието на сина им Симеон Хасан. Lupa.bg научи от свои източници, близки до синьокръвното семейство, че единствената щерка на Симеон II и съпругът й са втрещени от ниското ниво на частните училища, в които искат да запишат своя наследник.

Височайшата двойка си направила предварително проучване, преди да реши да се премести у нас. Калина разговаряла с директорите на няколко елитни столични школа, но когато проверила на терен качеството на базата и преподаването, била неприятно изненадана.

Рабат трудно може да бъде наречен люлка на културата, но в столицата на Мароко имало поне дузина училища, които превъзхождат десетократно нашите амбициозни "елитни" школа за парвенюта и деца на фолк певици. По тази причина княгинята и съпругът й решили поне на първо време Симеон Хасан да е частен ученик и да се обучава в дома си.

Тук също възникнал проблем в търсенето на подходящи педагози. С помощ от български приятели Калина и Китин успели да съберат подходящ екип, но ударили на камък с подходящ преподавател по френски. Внук №11 на Симеон II е полиглот и освен испански, български, английски и арабски, в момента усилено изучавал и френски. Именно за езика на Молиер семейството все още търсело качествен учител.

Фамилията била готова да осигури 3000 лева месечна заплата плюс транспортни разходи за подходящ специалист. Прапрапрапрадядо на Симеон Хасан е последният френски крал Луи Филип и родителите му много настоявали да запази тази страна от наследството си жива.

Симеон Муньос скоро става на 14 години и започва гимназиалния курс, така че е твърде интересно кое училище ще изберат родителите му за този ключов етап в образованието на младежа.