Само в Lupa.bg: Телефонните номера на арестувания в Сърбия Паскал предимно с прякори

Прасето, Патицата и Комара изненадали сръбските ченгета

Новини
14:10 - 30 Септември 2024
4151
Само в Lupa.bg: Телефонните номера на арестувания в Сърбия Паскал предимно с прякори

Прасето, Патицата, Комара и какви ли още не прякори. На това се натъкнали сръбските ченгета, като взели телефона на заловения българин Никола Николов - Паскал, научи Lupa.bg. Все пак сред всички закодирани прякори, имало и имената и фамилиите на силни влиятелни българи, пише сръбската преса. 

Lupa.bg научи, че сръбските служби още не са предали нито едно доказателство на българските си колеги, като това щяло да стане едва след екстрадицията на бандита. 

Николов е сред обвиняемите за аферата с митниците, заедно с бившата директорка на Агенция "Митници" Петя Банкова и бившия главен секретар на МВР Живко Коцев.

Обвинението срещу него е за участие в организирана престъпна група за престъпления срещу финансовата система на България. Именно заради това той се криеше доста успешно в Сърбия.

Никола Николов, известен с прякора Паскал, е бил задържан около 19 часа в петък до клиника в Белград, която посещавал. Имал документи и доказателства за лечението си там.

"Той се лекува там периодично от две години, не е сега във връзка с производството срещу него. Дадена му е възможност да обжалва задържането. Делото е разгледано в ранните часове на съботния ден, в 5 сутринта, доколкото ми е известно. Засега е потвърден неговият арест", каза Галя Гълъбова - адвокат на Никола Николов.

По аферата с Агенция "Митници" в началото на април бяха задържани бившата директорка Петя Банкова и нейният заместник. И още- баща и син от Хасково - Стефан и Мартин Димитрови. По случая беше обвинен и бившият главен секретар на МВР Живко Коцев. Адвокатът на Николов заяви, че той не познава другите обвинени в участие в организирана престъпна група.

"Изключвам познанство, ако въобще можем да наречем познанство, с единия от участниците в ОПГ-то, който е на възрастта на г-н Николов и са от един и същи край. Дотам стига познанството им, но това със сигурност не предполага участие в престъпна дейност", посочи Галя Гълъбова.

Самият Паскал изобщо не се чувствал като престъпник. Той обяснявал престоя си в Сърбия с това, че там имал много приятели и се чувствал добре, научи Lupa.bg. Медията ни разбра, че той дори щял да оспорва екстрадицията му в България.