Само в Lupa.bg: Тенчо Тенев напълни КАТ с калинки, раздава номера на приятели

Новини
14:45 - 28 Април 2022
3669
Само в Lupa.bg: Тенчо Тенев напълни КАТ с калинки, раздава номера на приятели

Шефът на КАТ - Тенчо Тенев, около който се разрази скандал за махането му, е извършвал редица услуги на свои приятели, което му е изиграло лоша шега, научи Lupa.bg.

Тенев облагодетелствал своя кръг от хора, но това се разчуло из кулоарите на КАТ, а част от служителите решили да му подлеят вода и да форсират махането му от длъжност.

Тенев парадирал с положение и давал ясно да се разбере, че негови хора няма да плащат за дадена услуга, най-често която била раздаване на регистрационни номера - с еднакви цифри, или близки, които лесно се помнят, а също така стават и знакови за обществото.

Разбира се, уреждал и свои приятели с отмяна на глоби, което ставало през главата на служители, отговарящи за тази дейност.

От известно време Тенев бил взел на мушка и някои свои подчинени, които бил подготвил за уволнение, тъй като трудно се разбирал с тях и все били в някакъв открит конфликт.

През май 2021 година Тенчо Тенев беше арестуван, а впоследствие пуснат срещу гаранция от 10 000 лв. Тогава той беше началник на Охранителна полиция в Асеновград.

Тенев беше задържан и обвинен за престъпления по служба и притежание на незаконни боеприпаси в дома му в село Крум.

Едното от обвиненията срещу него беше за превишаване на правата си при сключване на договори за дарения в МВР. В нарушение на процедурите, Тенев е избирал сред свои близки хора да бъдат изпълнители за такива договори в полза на районното управление, като общата стойност на даренията е била около 10 500 лева.

През октомври 2021 година Тенчо Тенев се върна на бял кон и отново стана директор на КАТ София.