Само в Lupa.bg: Терористът Кевин Бахли 6 пъти бил в психиатрия

В момент на пристъп взех решение да се бия в Сирия, но за онеправданите, твърди швейцарецът

Ексклузивно
14:41 - 25 Юли 2019
2659
Само в Lupa.bg: Терористът Кевин Бахли 6 пъти бил в психиатрия

Швейцарецът Кевин Бахли, който е на подсъдимата скамейка за тероризъм, е бил шест път в психиатрична клиника в родината си, стана ясно на днешното съдебно заседание в Спецсъда, предаде репортер на Lupa.bg.

Кевин Бахли 6 пъти е бил на лечение

След последнето си лечение през септември 2018 г. той е взел решение да замине за Сирия да пази населението от терористи, е обяснил при първоначалните му разпити  чужденецът. Натоварил е в автомобила си оръжието, което е имал от 3-месечната му военна служба, и потеглил към Дамаск. Знаейки за психичните му проблеми, баща му уведомил швейцарските власти за намеренията на сина си и те започнали да го издирват. Намерили го на територията на България на 11 септември, когато опитал да премине границата с Турция.

Швейцарецът е спипан на "Капитан Андреево"

„Той караше джип „Гранд Чероки”. Автомобилът беше пълен с оръжие. В него имаше ловна карабина, ловен автомат, боен пистолет, бронежилетки, 24 ножа, 2 брадви, 3 мачете, бои за маскиране. Носеше медикаменти и бинтове. Не съм разговарял с него, но разбрах от колеги, че е отивал в Сирия да се бие”, обясни пред съда старши митнически инспектор Иван Дечев, който бе призован като свидетел. Неговият колега Димитър Николов повтори казаното от него.

Предвид здравословните проблеми на швейцареца му е насрочена психиатрична експертиза. Тя трябва да даде отговори дали той е годен да отговоря пред Темида. Оръжието също ще бъде изследвано.  

Адвокатите на Кевин Бохли са загрижени за психическото му състояние. Затова те помолиха да не бъде сниман, защото това можело да го разтревожи и да влоши положението му.