Само в Lupa.bg: Тих бунт в редиците на БСП

Политика
17:00 - 22 Февруари 2021
8671
Само в Lupa.bg: Тих бунт в редиците на БСП

Тих бунт зрее в редиците на БСП. И то точно в навечерието на едни от най-важните парламентарни избори от началото на прехода. Lupa.bg научи, че социалистите в страната масово негодуват от водачите на листи, наложени им от „Позитано” 20.

По информация на Lupa.bg брожение в червените редици има в София, Перник, Велико Търново, Кюстендил, Видин, Хасково, Смолян, Ловеч, Благоевград и още много населени места в страната.  

Едни от първите, които реагираха срещу решенията на „Позитано” 20, бяха социалистите във Велико Търново. Организацията на БСП в града настояваше първото място в листата да заеме Весела Лечева. Вместо това от ръководството посочиха Явор Божанков.

„Да сложиш човек с липса на опит и партиен стаж, когато всички кметове в околността да ти посочили безспорния водач Весела Лечева – това на какво прилича?!”, ядосват се местните партийни членове.

Подобна е ситуацията и в Хасково. Местният соцактив си искаше Ленко Петканин, който е координаторът на „Позитано” 20 за Хасково, но и тази молба увисна във въздуха. Корнелия Нинова прати за водач Велизар Енчев – който на всичкото отгоре е председател на друга политическа сила, която дори не е коалиционен партньор на столетницата.

Като пълен абсурд приемат червените водачи и в Перник и Кюстендил.

„Безумие е да издигнеш в Перник Стоян Мирчев, който искаше кметът на града да бъде изключен от редиците на БСП. Та градоначалникът Станислав Владимиров се радва на 80-90% одобрение!”,

възмущават се перничани. Те са убедени, че Нинова умишлено ги наказва с тази номинация заради критичните думи на Владимиров към нея наскоро.

Парадоксална е ситуацията и в Кюстендил „Да пратиш врачанина Румен Георгиев в Кюстендил – където той най-много да е ходил на баня – е ненормално!”, недоумяват видни социалисти.

На първо място в листата за Видин пък е Филип Попов, който е един от малкото местни водачи. За негова зла участ обаче местният соцактив не го понасял и не го иска. Почти същото се отнасяло и за Враца, където битката на социалистите е поверена на Атанас Попдимитров. Болшинството от съпартийците му обаче го възприемали като напълно безличен играч.

„В Ловеч, където безспорният фаворит е Минчо Казанджиев – с 5 мандата кмет на града – да пратиш учителката Ирена Анастасова е още по-нелогично”, продължават да се тюхкат социалисти.

За капак – най-важната битка, тази в София, също била напълно опорочена.

„В емблематичния 23 МИР в столицата – районът на Румен Овчаров, на Желю Бойчев – на техния фон да сложиш за водач един Христо Проданов, който не може да им стъпи и на малкия пръст, си е чиста проба политическо кощунство”,

коментират изумени от партийното безхаберие на ръководството си социалисти. Засега от "Позитано" 20 не реагират по никакъв начин на критиките, нито демонстрират притеснение от брожението. Изборните резултати след вота обаче ще бъдат истинският барометър за състоянието на столетницата.