Само в Lupa.bg: Тошко, Христо и Мая редят кабинета… в Гърция

Политика
13:37 - 30 Юли 2021
16506
Само в Lupa.bg: Тошко, Христо и Мая редят кабинета…в Гърция

Кабинет на Слави Трифонов ще има при всички случаи! След като днес в 17 ч. президентът Румен Радев връчи мандат за съставянето на правителство на най-голямата партия „Има такъв народ“, тримата силни в ИТН, „Демократична България“ и „Изправи се, БГ! Ние идваме“ – Тошко Йорданов, Христо Иванов и Мая Манолова, поемат на тежки преговори…в Гърция.

Източник на Lupa.bg разкри ексклузивно, че тримата ще започнат политическите пазарлъци „на чаша узо“ на неясна за момента локация в южната съседка.

Предполага се, че нестандартният ход е с цел конспиративност - за да не изтече съставът на бъдещото правителство преди окончателният му вариант да е одобрен от ИТН и подкрепящите я партии.

По-рано днес държавният глава Румен Радев подчерта, че България е изправена пред предизвикателства, които изискват час по-скоро да имаме редовно правителство.

„Дадох време на партиите, но виждате, че конструктивният диалог се разпада. В тази ситуация вместо диалог, вие чувате атаки към служебните министри, които съвсем доскоро бяха увещавани да останат в редовния кабинет“, посочи Румен Радев.