Само в Lupa.bg: Тройният убиец, погубил хора без книжка, ето го (СНИМКА)

Новини
16:07 - 24 Юли 2023
6281
Само в Lupa.bg: Тройният убиец, погубил хора без книжка, ето го (СНИМКА)

Lupa.bg получи снимка на мъжа, който без книжка погуби трима души на пътя между Плевен и Ловеч. 

Окръжният съд в Плевен остави за постоянно в ареста обвиняемия за тежката катастрофа с трима загинали на пътя Плевен – Ловеч. Това стана известно днес, след като бе разгледано искане на Окръжна прокуратура - Плевен за налагане на най-тежката мярка за неотклонение - "Задържане под стража" спрямо 30-годишния Г. Т.

Прокурорът по делото посочи, че обвиняемият е с 15 криминалистически регистрации, многократно е осъждан за различни престъпления като последната му наложена ефективна присъда е от 3 години, която е изтърпял през 2021 г.

В хода на заседанието стана известно още, че 30-годишният живее предимно в Германия, където работи, има три деца. Той е завършил само седми клас и няма шофьорска книжка. В мотивите си прокурорът подчерта, че у обвиняемия е изграден модел на поведение към нарушаване на обществения ред и има опасност, ако му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение, да се укрие и да извърши друго престъпление.

Пред съда Г.Т. заяви, че не е шофирал той лекия автомобил на 21 юли вечерта, а неговият братовчед, загинал в катастрофата. Той пожела да му бъде наложена по-лека мярка като домашен арест или парична гаранция, защото се нуждае от лечение и трябва да се грижи за децата си.

Определението на Окръжния съд в Плевен не е окончателно. То може да се обжалва и протестира пред Апелативен съд - Велико Търново, в тридневен срок, считано от днес.

Доволни сме от решението съда, защото по този начин се възпрепятства възможността обвиняемият да избяга в чужбина, каза пред съдебната зала Николета Вълева, братовчедка на загиналия в катастрофата моторист. Решението на съда бе подкрепено и от негов приятел Тихомир Стоянов, който изрази надежда, че мярката ще бъде потвърдена и от съда във Велико Търново, за да може обвиняемият да остане в ареста до началото на делото.