Само в Lupa.bg: Убиец се обеси в килията си в Софийския централен затвор

Няма насилствена смърт, Владо решил сам да прекрати живота си

Новини
16:00 - 05 Август 2024
4849
Само в Lupa.bg: Убиец се обеси в килията си в Софийския централен затвор

Затворник се обеси в килията си в Софийският централен затвор в събота, научи Lupa.bg. Неприятната новина беше потвърдена за медията ни и от правосъдното министерство. 

По наша информация, самоубиецът се казва Владо и е вкаран в "5-а група", след като преди време е лежал за убийство. В този отряд се разпределят хората, които все още чакат присъда и делото им не е приключило. Вероятно Владо е решил, че след края на процеса му ще бъде преместен в най-тежката "1-ва група" доживот, затова е решил да сложи край на мъките си зад решетките. 

"Информацията ви е вярна при обход е намерен лишен от свобода обесен в килията си. Проверката показва, че няма следи от насилствена смърт. Уведомени са следствените органи и Прокуратурата, както и близките на загиналия. Тялото е предадено за аутопсия", казаха за Lupa.bg от правосъдното министерство. От там завиха още, че е назначена и вътрешна проверка за трагичния случай. 

Това е поредния нелеп инцидент в столичния зандан, след като преди няколко дни Lupa.bg първа написа, че лишен от свобода е скочил отвисоко във вътрешната част на затвора и се е потрошил жестоко при падането.