Само в Lupa.bg: Убитият Паруш е пенсионер по болест, ченгета пазели гърба му

След 9 години "извън играта" е осъден при телефонни измами за 6300 лева

Новини
12:49 - 05 Юли 2024
9383
Само в Lupa.bg: Убитият Паруш е пенсионер по болест, ченгета пазели гърба му

Криминалисти потвърдиха новината на Lupa.bg, че убитият вчера Паруш Парушев - Паро Боксьора е част от голямата група за телефонни измами във Ветово. Медията ни научи, че той започва да работи с тях още през далечната 2003 година, когато е бум на този вид престъпление. Lupa.bg научи, че покрай жена си той престава да се занимава с ало измами в периода 2006-2015 година. Веднага при завръщането си в този бизнес той е арестуван и осъден за присвоени 6300 лева от трима старци. 

Работи с трима души, като е заловен с пачките заедно с Димитър Георгиев, аверът им Хабил Мехмед успява да избяга от ченгетата. Оперативната информация е, че първите големи пари на Паруш Парушев идват именно от телефонните измами. 

Съдът праща тогава осъждания и преди Димитър в затвора за срок от две години при първоначален строг режим. Паруш пък се отървава с условна присъда от 2 години с четиригодишен изпитателен срок. Запознати твърдят, че именно тогава той приключва с ало измамите и се ориентира към лихварството. 

Пред съдиите Паро Боксьора изтъква, че е пенсионер по болест, бил случайно попаднал там в тази група, а съдийка гледа с възторг мускулестото му тяло и го пита как така се е пенсионирал толкова рано. Паруш тогава е на 39 години!

Те измамили старците в рамките на 24 часа в Смолян. На 19 август 2016 г. по обяд първо заблудили жена на име Рада по телефона, че следва да заплати вместо синът й сумата от 1300 лв. като капаро за 4 радиатора и така й измъкнали 1300 лв.
На следващия ден сутринта по телефонната схема измамили и пенсионерът Никола като му взели 1000 лева уж за депозит за купуването на климатици. Час по-късно измамили и Емилия, като я излъгали, че дъщеря й си счупила крака на три части и ще трябва да й се извърши платена хирургична операция. Възрастната жена им дала 4000 лева., пише в документите по делото. 

Полицейски чедър 

Паро Боксьора е работил добре и с ченгетата, прави впечатление, че при вчерашния брифинг на МВР бяха спестени част от престъпленията на Паруш Парушев, като бе съобщено само, че той има криминални прояви за побоища и грабежи. Днес с половин уста Калин Стоянов заговори и за рекет.

Lupa.bg научи, че още веднага след стрелбата става ясно, че убиецът е Сашо Полицая, бившо ченге, което е имало контакти с Паро Боксьора. Този човек има много информация за корупцията в системата и ако си отвори устата, ставало страшно, категорични са запознати със ситуацията.

Веднага стават ясни и имената на други служители на МВР, които са помагали на простреляния. Освен с лихварство, Паруш Парушев се е занимавал и с наркогрупи и клубове за проститутки, което беше спестено в информацията на МВР. 

Lupa.bg научи още, че застреляният ром е част от обкръжението на София Запад, в най-силните години, когато сините фенове държаха дрогата в "Люлин", "Обеля" и "Надежда". 

Близки на убития Паруш са категорични, че ще се направи всичко да се нагоди версията "самоотбрана" и килърът да бъде спасен от наказателна отговорност. 

Днес Калин Стоянов потвърди тези опасения, като каза, че Паруш е бил там с ясната нагласа да се бие, носел бокс, пистолетът му бил незаконен. Вътрешният министър предпочете да не говори нищо за бившия служител на МВР, който се смята за извършител на убийството.