Само в Lupa.bg: В партията на Слави се хванали за гушата

Личности
14:05 - 04 Март 2021
11747
Само в Lupa.bg: В партията на Слави се хванали за гушата

Още преди да изживее премиерата си на парламентарни избори, партията на Слави Трифонов се разтресе от скандали. Активистите на „Има такъв народ” са се хванали за гушата заради окончателния вариант на листите, разказаха пред Lupa.bg запознати с организационния живот на новата формация.

Острото негодувание възникнало, когато местните активисти на партията, които вършели цялата работа по села и градове, видели, че са изтикани на задните позиции в листите.

„В партията на Слави събраха всякакви хора от кол и въже – и всеки си мислеше, че ще става депутат. А после видяха, че отпред са сценаристите и хората на Трифонов, а тези, които даваха пари и вършеха мръсната работа, останаха назад с попарени надежди”, коментира пред Lupa.bg вътрешен човек.

Точно тези „партийни пчелички” били бесни заради това, че им спускат парашутисти по места, които дори пръста си не са мръднали да свършат нещо за партията.

„Едно е да излизаш по телевизиите с някакви експерти, друго е да се правят структури по места!”, обясниха потърпевши.

В резултат на всичко това няколко души вече напуснаха партията. В медиите се прокрадват и слухове, че цели организации може да се отцепят от формацията. Един от сценаристите на Слави даже заплашвал активисти да не си и помислят да стават депутати с преференции, защото „ще им почерни живота”.

Преди седмица пък бившият областен координатор на ПП „Има такъв народ” за гр. Плевен Иван Иванов пусна в медиите отворено писмо, в което споделя, че обещаната „промяна” се е превърна в поредната подмяна.

Междувременно Lupa.bg научи, че в листите на Слави се спотайвали и хора на Бойко Борисов.

„Ако ГЕРБ и „Има такъв народ” не могат да направят коалиция, трябва де има план Б, а именно - да има едни десетина души, които да се отцепят и да гласуват с ГЕРБ. Борисов има хора навсякъде - той така играе”,

обясниха пред Lupa.bg препатили партийни строители.