Само в Lupa.bg: Вальо Златев бастисал цяла гора, за да построи хотел на Слънчака

Новини
16:20 - 11 Август 2020
11267
Само в Lupa.bg: Вальо Златев бастисал цяла гора, за да построи хотел на Слънчака

Генералният директор на "Лукойл България" - Валентин Златев, изсякъл иглолистна гора, за да построи на нейно място хотела RIU Helios Paradise, научи Lupa.bg. Бизнесменът потъпкал всички морални ценности и предпочел да увеличи империята си за пари, отколкото хората да имат възможност да се лекуват в морския ни курорт Свети Влас.

Този хотел беше построен през 2015-та върху площ, където беше разположен най-стария ни санаториум за туберкулозно болни. За да се случат нещата, Златев не правил нищо в продължение на 5 години - такава била една от клаузите в договора.

А мястото му било дадено с надежда, че санаториумът ще се модернизира и увеличи легловата си база, но... До него имало и голяма борова гора, от чиито иглички се отделял естествен антибиотик, помогнал на хиляди да се излекуват дори от по-тежка форма на туберколоза. За тези с белодробни проблеми, също било рай - всичко приключвало много бързо.

"20 дни тук и хората бяха като нови. Чувстваха се добре, а след това нямаха подобни оплаквания, свързани с белия дроб", сподели пред Lupa.bg бивш медицински работник от санаториума.

"За съжаление Валентин Златев изсече гората и изравни със земята санаториума, веднага след като изтекоха 5-те години гратисен период. А ние всички останахме без работа. Единствено тук, в Свети Влас, въздухът има и вертикално оттичане, т.е. засмуква се и се изтегля нагоре. Не е само хоризонтално, да върти въздуха. Това е рядко срещано явление, което прави Свети Влас уникално място, особено и с наличието на борова гора, която вече я няма, уви!", сподели още нашият събеседник.

Няколко години след това престъпление, Златев намери инвеститори, с които построи чудовищният RUI Palace Sunny Beach, намиращ се непосредствено до RIU Helios Paradise.

Сега, в новия хотел на Валентин Златев, който разполага с 350 стаи, разпределени на 13 етажа, не се допускат всички. Ако сте решили да ходите семейно на море, няма да ви се получат нещата, при положение, че имате малки деца. В него не се допуска никой под 18 години.

Това е с превантивна цел - да се осигури максимална тишина и спокойствие на летуващите туристи, а и да не им врякат малчугани на басейна на хотела, за който така или иначе не се плаща никак малко.