Само в Lupa.bg: Вандали потрошиха гроба на Иво Пилето (СНИМКИ)

Трима роми отнесли боя за погрома над плочата на Ивайло Чобанов

Новини
16:00 - 09 Септември 2024
5115
Само в Lupa.bg: Вандали потрошиха гроба на Иво Пилето (СНИМКИ)

Гробът на известната крими фигура Иво Чобанов - Пилето е почупен от нагли вандали в "Бакърена фабрика", научи Lupa.bg. Плочата и кръста са потрошени изцяло и съборени на земята, показват снимки, до които медията ни се добра. По наша информация трима роми са пребити зверски за този погром с предупреждение, че ако още някой посегне на този гроб, ще се трошат ръце и режат уши.

Незнайно как и защо охраната на гробищния парк не е реагирала на грозното посегателство. Нещата обаче не останали скрити и виновните са си понесли заслуженото, разбра Lupa.bg.

Иво Пилето загина след спречкване на улицата с богаташкото синче Любен Попов, който беше скандално скатан от разследващите. По-късно обаче убиецът се замеси в друг скандал на улицата и беше арестуван. 

Инцидентът стана на главната столична артерия –  бул. „Черни връх”, на метри от столичното 4-то РПУ.

Lupa.bg тогава първа написа за убийството, след като в полицията пазеха в тайна случая до медийната ни публикация. 

Иво Чобанов видял пикап, паркирал неправилно на ул. „Златен връх”. След кратка разправия с шофьора Любен Попов, прераснала във физически конфликт. След силен ритник, който се вижда на видеозапис, Пилето пада на земята, изпада в кома и след почти месец – на 20 февруари, умира в неврохирургията на „Пирогов“.

След смъртта на Чобанов, столичното 4-то РПУ бе разтърсено от чутовен скандал, защото се оказа, че служителите от висшето ръководство на управлението са направили опит да прикрият случая, но въпреки това той излезе на бял свят.

След разгласяването на скандала, започна мащабна проверка от Отдел "Вътрешна сигурност" в МВР по постъпила оперативна информация, че високопоставена полицейска шефка е наредила на подчинените си да не се извършва задължителния в такива случаи оглед на местопроизшествие, а е образувала дело, едва след като Чобанов е бил починал.