Само в Lupa.bg: Върнаха Стоян Златния в затвора

Актуални новини
14:58 - 07 Септември 2020
12731
Само в Lupa.bg: Върнаха Стоян Златния в затвора

Топ сутеньорът Стоян Стоянов - Златния е върнат тези дни отново в пандиза, където излежава присъда за сутеньорство. В момента той е настанен в Софийския централен затвор и изчаква разпределение в друг зандан. 

Lupa.bg научи, че Златния е изгонен от съпругата от жилището в столичния квартал "Банишора", където живее. Жена му не го допускала до имота в месеците, в които той беше на свобода. 

Стоян Златния беше пуснат от пандиза в Кремиковци веднага след публикация на Lupa.bg, в която той разкрива, че са натискали проститутки да дават показания срещу него. 

Когато го арестуват, Стоян Златния е на 62 г. В мерцедеса му бил открит незаконен пистолет, разкриват прокурорите. С оръжието Златния се хвалел пред момичетата. Прякорът на Стоян Стоянов е заради огромните ланци и пръстени. Златния е известен и като софийския Митьо Пищова заради склонността си да се хвали с интимни похождения.

През 2017 г. името му отново попадна в медиите. Той бе причакан от неизвестен бандит пред дома си в столичния кв. “Банишора” и наръган 6 пъти с нож. Златния се отърва с леки наранявания, а нападателят избяга. Според една от версиите агресорът е бил жена. Друга хипотеза бе, че нападението е поръчано от баща на непълнолетно момиче, което възрастният мъж задявал. До днес няма обвинен за атаката.

Присъдата му от 5 г. не е окончателна и може да се обжалва на втора инстанция.