Само в Lupa.bg: Викали Мирослав Найденов в полицията заради уволнен шеф на ИАРА

Политика
18:50 - 18 Юни 2021
6337
Само в Lupa.bg: Викали Мирослав Найденов в полицията заради уволнен шеф на ИАРА

Бившият земеделски министър Мирослав Найденов е викан на разпит в „Национална полиция“ във връзка с канибалския скандал, за който вътрешният министър Бойко Рашков говори в предаването на Сашо Диков „ЕвродикоФ“.

Рашков твърди, че бившият премиер Борисов е заплашил свидетел по дело на Мирослав Найденов. „Само че този, който е подал сигнала за това, не е потърпевш. Той е уж чул за заплахата“, обясни пред Lupa.bg запознат със случая полицейски служител.

Сигналът срещу Борисов е подаден от бившия директор на ИАРА Марин Димитров, който е уволнен от Мирослав Найденов през 2009 г. за далавера със служебни катери.

Бившият земеделски министър не е разпитван по досъдебното производство за подкупа от 200 000 лева, което вече е приключило на две инстанции. „Не са го питали за подкупа, който уж дал на свой служител. Питали са го за свидетеля по неговото дело дали Борисов го е извикал и заплашил в кабинета си, че ще го пусне в месомелачката и ще го направи на кайма“, разкри още нашият източник.

Той допълни, че дори да е имало заплахи от страна на Борисов, те са с изтекла давност. „Очевидно се търсят кошаревски свидетели, за да повдигнат обвинение на Борисов за заплаха за убийство“, коментират от полицейските среди.

Пред Сашо Диков Рашков разказа, че бизнесмен му се оплакал, че бившият премиер го е заплашвал. Бил му казал: „Имаш жена и деца, които няма да разберат дали не ядат твоето месо“. 

„Разбирате ли какво нещо е това, какво съзнание, какъв начин на мислене е това! Това нещо е казано от Бойко Борисов. Нека да спре да говори, защото аз този сигнал ще го проверя“, закани се вътрешният министър.