Само в Lupa.bg: Викат на разпит Захари Бахаров?

У нас
12:48 - 31 Януари 2020
126141
Само в Lupa.bg: Викат на разпит Захари Бахаров?

Актьорът и водещ на предаването на "Национална лотария" Захари Бахаров може да бъде привикан на разпит заради обвиненията към олигарха Васил Божков и заради твърденията на прокуратурата, че в играта са използвани подставени лица, които да я рекламират с фиктивни фишове за спечелени милиони левове, научи Lupa.bg. 

Мотивът за привикване на Бахаров би бил знание, а и евентуално участие на актьора за извършване на схемата.

По информация на наши източници, гологлавият артист, добил особена популярност от сериала "Под прикритие", бил бесен заради акцията на Божков и бил готов да се раздели с работата си, в случай, че предаването в събота вечер бъде отрязано. Бахаров обаче би загубил стотици хиляди левове. От години се говори, че той получава за всеки ефир като лице на "Национална лотария" по 10 бона - точно толкова, колкото обвинението твърди, че олигархът чрез свързани лица е давал всеки ден на член от Комисията по хазарта. Това означава, че за годините, в които е "наградил" десетки хора с грандиозни суми, актьорът е станал милионер. 

В последните седмици се появи реалната възможност талантливият дългуч да остане без работа, ако предложените промени в Закона за хазарта бъдат окончателно приети от парламента. Според поправките категорично се забранява реклама на хазарт в праймтайма на телевизиите, което означава и че предаването „Национална лотария” по Нова ще спре излъчването си. 

Захари отдавна е недолюбван в гилдията заради изгодната финансова ниша, от която трупа тлъсти пачки, докато колегите му се мъчат с мизерните си щатове. Мастити театрали често му се подиграват, че се е продал на хазартните оператори и самоволно е унищожил обещаващата си кариера, която се изчерпва в последно време с епизодични роли в чуждестранни продукции. 

Пред Lupa.bg Захари Бахаров не скри раздразнението си от въпроса за хазартната война и с въздишка отсече: "Нямам никакви коментари", като побърза да затвори телефонната линия.