Само в Lupa.bg: Виктор Вълков пропищя от "Топлофикация"

Актуални новини
17:10 - 28 Август 2020
6440
Само в Lupa.bg: Виктор Вълков пропищя от "Топлофикация"

Култовият говорител на кръга „Монтерей” Виктор Вълков стана поредната жертва на „Топлофикация София”, научи Lupa.bg. На бившия вицепремиер в правителството на Димитър Попов му се завъртяла главата, когато получил изравнителна сметка за парно в размер на 1500 лв.

„Аз взимам 900 лв. пенсия, те ми търсят 1500 лв. за парно!”, оплакал се Вълков пред съратниците си в „Монтерей”. Той обаче не се примирил с финансовата несправедливост и подал жалба заради крупната сума, която му потърсили от дружеството. 

„Топлофикация София” тази година хич не си поплюва. Стотици софиянци бяха изненадани с четирицифрени изравнителни сметки – от порядъка на 1200-1500 лв. 

По този повод Lupa.bg потърси за коментар шефа на КЕВР Иван Иванов. Той обясни, че веднага след 31 август – докогато „Топлофикация” може сама в директен контакт да реши жалбите, които са основателни - Комисията за енергийно и водно регулиране започва своята проверка.

„Ще направя това, което съм обещал – всички жалби след 1 септември – от Министерството на енергетиката и от омбудсмана, ги изисквам и всяка една ще бъде проверена от регулатора! Но преди това не можем да се намесим”, заяви Иванов.

 „Искам само да отбележа, че единствено в "Топлофикация София" имаме такива оплаквания”, загатна шефът на КЕВР.

Иван Иванов обаче се зарече, че всички топлофикационни дружества в страната ще бъдат проверени изцяло.