Само в Lupa.bg: Висши политици натискали клубовете заради Гонзо!

На делегатите са давани до 15 000 лева за глас

Спорт
18:00 - 21 Март 2024
48826
Само в Lupa.bg: Висши политици натискали клубовете заради Гонзо!

Агитация и натиск от най-високо ниво са оказвани върху много от клубовете у нас преди конгреса на БФС, на който беше гласувана оставката на Борислав Михайлов, научи Lupa.bg. Делегатите избраха Георги Иванов за негов наследник, а парите, давани за глас са достигнали 15 000 лева!

Единствено нашата медия ви информира, че ден преди извънредния конгрес Гонзо е празнувал своята победа и неслучайно той дойде доста уверен в хотел "Маринела".

Сбирката с представители на клубове от варненския регион се е провела в морския район, а там те са били инструктирани от Борислав Попов как трябва да се гласува. Случайно или не, точно във Варна дойде и най-голямата разлика между Георги Иванов и Димитър Бербатов - 46 гласа, нещо, което се оказа фатално за другия претендент за позицията.

На тайната среща е било казано, че се оттегля доверието от Михаил Касабов, който е бил фаворит преди Гонзо, но в последните 24 часа преди 15 март нещата са се променили коренно.

Присъстващите, които са били офертирани и от собственика на Лудогорец - Кирил Домусчиев, са получили парите си веднага след инструктажа.

Няколко висши политици са били впрегнати в предизборната машина и са прозвънявали телефони на президенти на клубове и кметове, за да предлагат пари, за да се гласува за Гонзо. Освен тези средства, са обещавали и финансиране за следващия сезон - нещо, което е изключително важно за отборите от малките населени места.

"Два дни преди конгреса видях Гонзо да излиза широко усмихнат от ресторанта на най-шикозния хотел в Разград. Явно е имало защо. Той е бил в града и две седмици преди конгреса, но тогава се е срещнал сам с хора от региона. На мен ми звъняха два пъти политици, които не ги познавам лично, за да ми предлагат финансиране, ако дам гласа си за Геоорги Иванов. След това ми се обади и един кмет, гравитиращ около силните хора в града", сподели пред Lupa.bg един от делегатите на конгреса, който пожела анонимност. 

Към цялата тази картинка, като се прибавят и изключените 90 клуба преди това, нещата се избистрят и всеки сам може да си направи изводите как и защо Георги Иванов спечели битката за президент на БФС. След това 85% хора на Борислав Михайлов попаднаха в Изпълкова, предложен от Георги Иванов.