Само в Lupa.bg: Витоша пълна със заровени от свирепи убийци трупове

Ексклузивно
22:03 - 27 Октомври 2020
19787
Само в Lupa.bg: Витоша пълна със заровени от свирепи убийци трупове

Хълмовете на Витоша край София са пълни със заровени трупове, твърдят пред Lupa.bg криминалисти, които са категорични, че много жертви на престъпления са "погребани" там. Още от времето на социализма това е любимото място на убийците, да се отърват от жертвите си. 

Витоша и Плана планина са местата, които са пълни с кости на изчезнали хора. Винаги като стане някакво престъпление и издирват човек, ченгета се навъртат по планините и разпитват дали хората са виждали непознати и подозрителни лица. Гледат се камери от селата Драгалевци, Железница и Бистрица.

Най-сигурният и най-харесван от убийците метод за прикриване на престъплението е - заравяне на трупа в земята. Добре заровеният труп, престоял 2-3 години в почвата, обаче не е гаранция, че убийството и авторството няма да се докажат. След толкова време още не са изгнили костите, космите, ноктите, а често и сърцето.

За заравяне на жертвите се заговори публично след залавянето на бандата за отвличане "Наглите", но тази гадост се практикува десетилетия преди това. 

Любомир Димитров-Гребеца от "Наглите", води криминалистите до мястото, където са закопани две от жертвите на похитителите - Юлиан Лефтеров и Иван Пайнавелов-Сапата, който е от самата банда за отвличания.
Дни наред криминалисти дават указания на багера къде да копае в Плана планина, защото Любомир Димитров-Гребеца не може да си спомни точното място, където преди година са заровени телата им.

Има едно правило, което бандитите спазват стриктно и то е известно на ченгетата. Те заравят жертвите си на не по-близко разстояние от 100 метра една от друга. Всеки убиец си има любима местност в планината, където копае гробовете и помни много добре къде са предишните негови жертви. Част от убийците дори си маркирали гроба със знаци, които са известни само на престъпника. Именно по този начин Гребеца завел ченгетата при двете си жертви. 

Убийците вече ползват и нови технологии. Мързелът си казва думата и вместо да копаят ями, те предпочитат да залеят жертвата с киселина, след което остават само костите. Те се начукват на прах и се изхвърлят в някоя река.