Само в Lupa.bg: Вижте как Нинова води общия фронт срещу ГЕРБ

Кметският стол в община Мъглиж проби концепцията на председателката на БСП

Политика
12:36 - 04 Февруари 2021
2665
Само в Lupa.bg: Вижте как Нинова води общия фронт срещу ГЕРБ

Точно 16 дни, след като обяви, че иска общ фронт срещу ГЕРБ в лицето на бъдещите нови партии в парламента, Корнелия Нинова забрави за него и лансира отделен свой кандидат за кмет, научи Lupa.bg. Въпреки че покани на разговор (но писмена покана така и не е била изпратена - б.р.) Мая Манолова с идеята да се създаде съюз за борба с досегашните управляващи, Нинова е пристъпила думите си от 19 януари: "заедно за честни избори, време е да обединим усилия" със самосиндикални действия в страната. 

Вместо общ фронт, в страната тя отново тръгва на борба за разделение на гласовете. Точно такъв е примерът с община Мъглиж, която ще избира кмет след месец. Там отделно за електората от над 10 000 души ще се борят БСП и коалиция "Движение България на гражданите", в която влизат ДБГ, Движение 21, НДСВ, а от своя страна, ДБГ и Движение 21 са част от платформата на Мая Манолова. Местните социалисти подозират, че ще се стигне до разпиляване на гласове срещу настоящия зам.-кмет Душо Гавазов, който е кандидат на ГЕРБ за титуляр на общината и че управляващата партия отново ще спечели. 

По наша информация до договорка между Столетницата и "Изправи се.БГ" за общо издигане на кандидатурата на ДБГ Златко Острешев така и не се е стигнало, защото Нинова е настояла да има свой претендент за поста - финансиста Миглена Филипова. 

До оспорваната битка за нов кмет се стигна, след като предишният Господин Господинов почина през 2020 г.