Само в Lupa.bg: Война между търговци взе жертва в Созопол

Димо Кошничаров преби конкурент със сергия за сребро, ченгетата 30 дни крият случая

Крими
12:01 - 15 Юли 2019
10176
Само в Lupa.bg: Война между търговци взе жертва в Созопол

Истинска война между търговците на сребърни накити се разгоря в Созопол. Ожесточената конкуренция за вниманието на оредялата клиентела вече взе първата си жертва – местният бабаит Димо Кошничаров преби „колегата” със сергия за сребро Костадин Такев, научи Lupa.bg от читател, ангажиран с казуса.

42-годишният търговец, притежаващ всички необходими документи за своята дейност, получил средна телесна повреда – разцепено ухо и избит зъб, което е установено от съдебен медик и удостоверено със съответния документ.

Димо Кошничаров се разследва след 30 дни „чадър“ от полицията в Созопол

Мелето се разиграло на главната улица в Созопол пред очите на туристите, избрали древната Аполония за своята лятна отпуска. Още по-скандалното в случая е, че местната полиция 30 дни укрива случая, въпреки подадения от Такев сигнал за саморазправата. Едва след като с казуса се заел мастит адвокат от София, който подал втора жалба до МВР, полицията започнала да разследва побоя.

Сигналът за побоя бе изпратен до главния прокурор Сотир Цацаров, който разпоредил на ВКП да започне работа по случая

Кървавата случка обаче вече е докладвана и на главния прокурор Сотир Цацаров, който признал основателността на жалбата и разпоредил на Върховна касационна прокуратура да направи спешна проверка на побойника Димо Кошничаров. От ВКП са разпределили въргала на колегите си от Районната прокуратура в Бургас.

За раздаващия улично правосъдие бизнесмен се знае, че има сергии със сребро в Созопол, Несебър, Слънчев бряг и Поморие. Мълвата спряга Димо Кошничаров като близък до знаковия бургаски бандит Станимир Додов – Стамбата, човек на Димитър Желязков – Митьо Очите.

На челната снимка: Побойникът Димо Кошничаров