Само в Lupa.bg: Война за лидерския пост в ДСБ разместила ключова листа в София

Политика
16:40 - 22 Октомври 2021
5801
Само в Lupa.bg: Война за лидерския пост в ДСБ разместила ключова листа в София

Война за лидерския пост в ДСБ стои зад разместването на листите на Демократична България в жълтопаветния 24-и МИР в София, научи Lupa.bg. В началото на октомври, докато течеше финалният срок за регистрацията на кандидатдепутатските списъци, избирателите на тъмносините останаха изненадани да научат, че не тяхната любимка и предишна водачка Цецка Цачева оглавява листата, а на първа позиция е оставен "зеленият" Владислав Панев.

Наши източници разкриха, че това се е случило на таен сбор при Христо Иванов около 10-и октомври, въпреки процеса по номинациите, заради което и организацията на ДСБ там поиска оставката на партийния лидер ген. Атанас Атанасов, а впоследствие "гръмна" и скандалът, предизвикан от общинаря Методи Лалов, че всички решения в десницата се взимат "на тъмно".

Из редиците, слушащи все още далеч повече думите на Иван Костов, отколкото на генерала, са убедени, че той се е уплашил от огромната подкрепа, генерирана за Бачкова на последните два избора, която можела да му коства председателското кресло.

А кредитът на доверие, който блондинката получавала редовно и от евродепутата Радан Кънев, допълнително разтрепервал Атанасов. Догодина той ще трябва да се изправи на висш партиен форум за избор или преизбиране на ръководство и това била основната причина да вкара Бачкова на задните позиции в листата.

Тя пък, от своя страна, не се поколеба изобщо да се откаже от потенциалното си място на народен избраник и призова вместо за реванш срещу решението на Атанасов, за сплотяване на електоралните единици в името на общите каузи и победата на вота идния месец.

"Ние, Ръководството на областната организация на „Демократи за силна България” в 24 МИР, от името на всички членове и симпатизанти, заявяваме категоричното си несъгласие с подмяната на водещия кандидат на партията – госпожа Цецка Бачкова в листата  за предстоящите предсрочни парламентарни избори, в последния момент и по еднолично решение на председателя на партията, без каквото и да е съгласуване със структурите и ръководните органи", писаха в началото на октомври без успех Емил Димитров, Калоян Луканов и Виктория Десова в отворено писмо до ген. Атанасов.

Утехата за тъмносините остана появяването на протестъра, журналист и влогър Иво Божков на второто място в листата след Владислав Панев.