Само в Lupa.bg: Волен Сидеров прави Атака-2

Политика
20:20 - 29 Юни 2020
11093
Само в Lupa.bg: Волен Сидеров прави Атака-2

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров прави наесен нова партия, под формата на гражданска платформа. Този път обаче националистическите възгласи са подменени с цитати от Светото писание. Такава е и идеята на патриот номер 1 - да създаде движение за Православна България, чиято основна цел е да се върне и засили вярата на народа в църквата и християнството и да религията задължително да се изучава, а не както се предвижда от новата година - само като избираем предмет. 

В неделя Сидеров обяви намерението си чрез нова страница в социалната мрежа фейсбук, но призивът му не бе посрещнат особено радушно, включително от негови настоящи симпатизанти. 

През годините завършилият докторат по теология неведнъж е опитвал да увеличи броя на избирателите си, като заиграе на църковната струна, но е срещал трудности в изпълнението заради собствените си агресивни изцепки. "Много грехове имаш да плащаш и не е това начинът", веднага вчера го контрираха зрители на сайта на партийната му телевизия "Алфа" заради идеята за нов политически проект. 

По информация на Lupa.bg Сидеров дал заявка, макар и в много тесен политически кръг, да започне чистене на структурите на оригиналната "Атака", като подложи на религиозен "тест" близките си съпартийци, като догодина на парламентарните избори да се яви само с вярващите сред тях. Настоящият общинар в СОС хвърли и светлина върху идеята си за проекта, като се обоснова с доктринални грешки, допускани в управлението на страната в последните над 30 години, именно с липсата на достатъчно упование в Бог.

"Време е да намерим най-после каузата, която да ни обедини и спаси! Да ни обедини всички без значение на етнос, политически убеждения и всичко друго, което досега е внасяло субективизъм, разделение и е водело Родината ни в безпътица!

През всички години, през които съм в политиката, аз и съратниците ми сме се опитвали да дадем на България посока, търсейки правилния път и в това търсене направихме добри неща, но и допуснахме много грешки! Търсейки отговор на въпроса: "Къде и защо грешим?", разбрахме, че отговорът е само един! Приемайки всеобщата грешка в Християнския свят да развиваме държавите си като светски, се отдалечихме от съвършената ценностна система, която представлява Православието! Създавайки закони и правила, несъобразени с Божиите Закони и Правила ние загубихме благословията от Бога и с това необходимата мъдрост да не грешим", написа той. 

С това си изявление той се връща 14 години назад, когато след среща с представители на висшия църковен клир обеща "Атака" да бъде лоби на Българската православна църква в Народното събрание. А през годините създаде "Солидарно православие", което помогна на бедни и болни с парични средства, лекарства и храни.