Само в Lupa.bg: Връщат ни скоро убиеца от "Соло", няма да лежи 5 години в Узбекистан

Доживотната присъда на Илиян Тодоров е по-тежка, но прокурорите още нямат отговор на искането за екстрадация

Новини
17:10 - 06 Октомври 2023
3088
Само в Lupa.bg: Връщат ни скоро убиеца от "Соло", няма да лежи 5 години в Узбекистан

Убиецът от "Соло" Илиян Тодоров най-вероятно ще се върне съвсем скоро у нас и няма да лежи 5 години в Узбекистан заради фалшивите документи, с които бе арестуван. Lupa.bg научи, че родните прокурори са изпратили веднага искане за екстрадация, още в деня, в който научили за присъдата от узбекистанския съд.

До този момент обаче все още няма отговор, който да е стигнал до бюрото на Борислав Сарафов.

Юристи бяха категорични пред медията ни, че чуждите власти няма как да отхвърлят това искане, защото доживотната присъда е много по-тежко наказание. За да се върне двойният убиец у нас обаче, е необходимо в Узбекистан да се проведат няколко заседания по искането за предаване на българските власти.

Двойният убиец ще бъде настанен веднага в Софийския централен затвор в най-тежката група, научи lupa.bg.

Тежкото престъпление пред дискотека „Соло“, която се намира на метри от Съдебната палата, бе извършено на 18 април 2009 г. Тогава след скандал с нож бяха наръгани Васил Александров и хокеиста Кирил Въжаров, които починаха. Техен приятел също бе нападнат, но оцеля.

По случаят бе задържан Илиян Тодоров от Перник. Окончателната присъда на Тодоров бе потвърдена от ВКС в края на 2013 г.
Той обаче избяга от България, за да не излежи доживотната си присъда за смъртта на 21-годишния Кирил Въжаров, вратар на националния отбор по хокей на лед и 24-годишния Васил Александров.

В последствие Илиян беше публикувал клипове в интернет, с които отричаше да е замесен в двойното убийство. Така и обаче не бе открит точно къде се укрива. Той бе обявен за издирване от Интерпол с червена бюлетина.

Килърът беше спипан в Узбекистан с фалшив паспорт.