Само в Lupa.bg: Все повече котки изчезват у нас, изнасят ги в Германия

Прбират ги под предлог, че ще ги кастрират и не ги връщат

Новини
11:35 - 12 Юли 2024
7945
Само в Lupa.bg: Все повече котки изчезват у нас, изнасят ги в Германия

Поредната далавера у нас - бизнесът с котки се разраства, научи Lupa.bg. И малко хора и институции обръщат внимание на това.

"Природозащитните организации в повечето случаи са там, където не трябва, по подобие на разни зелени и други цветове, но когато има истинска нужда от тях, те отсъстват", алармираха загрижени пред нашата медия.

Оказа се, че от няколко месеца насам доста бездомни котки изчезват от дворове, улици и гаражи - все места, които се знае, че обитават. Хората, които се грижат за тях - носят им вода и храна, започнали да се чудят каква е тази кампания, която рязко е започнала да събира улични котки. Уж за кастриране, но се оказа, че след това не се връщат четириногите.

В тайни групи в социалните мрежи се водят дискусии, най-често организирани от основните движещи сили. Жители, останали излъгани, на различни по-малки населени места се интересуват къде им изчезват котките, за които полагат грижи и ги имат като членове на техните семейства.

Някои от тях са лъгани, че отиват в приюти за животни, но се оказва, че четириногите биват изнасяни в чужбина по една или друга причина. В цялата схема са замесени и ветеринарни лекари, които изследват дали животните имат чипове за проследяване, а ако нямат - тогава им слагат, а също така им вадят и паспорти. На границата всяка една котка или каквото и да е друго животно, се проверява дали има чип и дали е регистриран в системата.

Дори има странни случаи, в които майката, която в повечето случаи е доста красива, е отделена от своите новородени, които остават на произвола на съдбата.

Бизнесът е доходоносен, тъй като при износ в чужбина се казва, че са с родословие и взети от домове или развъдници, а в същото време те са бездомни и биват прибирани, за да са изтъргувани впоследствие.