Само в Lupa.bg: Задържаната у нас Елена Удреа и друг път бягала от закона в Румъния през България

Ексклузивно
16:20 - 11 Април 2022
7849
Само в Lupa.bg: Задържаната у нас Елена Удреа и друг път бягала от закона в Румъния през България

Задържаната у нас бивша министърка на туризма на Румъния Елена Удреа не бяга за пръв път от закона в родината си през България, научи Lupa.bg от нейни близки.

Преди четири години (през 2018 г.) тя преминава "Дунав мост" и от Русе се отправя към Гърция, като крайната и дестинация е Коста Рика. Красивата румънка има шест годишна присъда по скандала "Гала Буте".

Тогава бившият министър на туризма е спипана в Коста Рика, където прекарва два месеца заключена.

Румънските власти правят всичко възможно да я върнат в родината, но чужда директива пречи това да се случи. Именно заради това тя е освободена.

Изненадващо след няколко месеца, хубавата Елена сама се връща в Румъния.

Припомняме че, преди дни съдът в Благоевград отсрочи съдебното заседание за връщането на румънската бивша министърка в родината й заради липса на преводач. Това се видя несериозно за сънародниците й, предвид факта, че задържаната говори перфектно английски и още няколко езика.

Румънските журналисти, които отразяват ареста на сънародничката си в България, се притесняват, че чрез огромната си финансова мощ,

Елена Удреа може да повлияе на решението на българските магистрати.

Елена Удреа още когато беше на власт, бе любима персона на жълтите вестници в северната ни съседка. Те следяха всяка крачка на сексапилната министърка и нормално сега интересът от страна на румънските журналисти към ареста й е огромен.