Само в Lupa.bg: Зафиров и Гуцанов агитират, но не за БСП, а... за себе си

Корнелия Нинова тайно призовавала червените да гласуват с "не подкрепям никого"

Политика
17:00 - 15 Октомври 2024
7228
Само в Lupa.bg: Зафиров и Гуцанов агитират, но не за БСП, а... за себе си

Повече от безславно се очертава да приключат изборите за БСП и няма как да е иначе. Настоящите лидери на червените въобще не ги вълнувала съдбата на столетницата, а само собствената им кариера, оплакаха се пред Lupa.bg бивши депутати от левицата. Атанас Зафиров имал само една цел към настоящия момент – да си прави кампанията за председател на БСП. Борислав Гуцанов също.

Това обаче щяло да се окаже фатално за процесите в левицата, смятат на „Позитано” 20.

„Детската мечта на Гуцанов е да стане лидер на БСП. И вече е пред нервна криза, защото въобще не е ясно какви ще са резултатите от парламентарните избори. Атанас Зафиров - и той си повярва, че може да оглави партията, завидя на амбициите на Гуцанов и поиска и той да се бори за поста”,

споделиха пред Lupa.bg червени активисти, разочаровани от падението на БСП. Гуцанов и Зафиров сега нервно обикаляли от район на район в страната, за да агитират за... себе си на предстоящия вътрешнопартиен вот. С всеки изминал ден напрежението се сгъстявало и вече с нож можело да се реже.

„Буквално от резултата на 27 октомври зависи съдбата и на БСП, и на "Обединената левица". На 9 юни БСП имаше 7% - затова сега борбата на Гуцанов и на Зафиров е партията да вземе повече, за да вирнат глави и да докажат, че могат повече от Корнелия Нинова”, коментираха още от „Позитано” 20. Самата Нинова пък в последно време мълчала и чакала от засада, за да не изкарат после нея виновна за слабия резултат на изборите.

От нейния лагер обаче се носели слухове, че призовава симпатизантите си на изборите да гласуват с „не подкрепям никого”, за да саботират резултата на БСП и левицата.

Според последните данни на социолозите БСП се колебае около 7-8%. "Медиана" например дава на "Обединената левица" 8,8%, но според прогнозите на "Галъп" червените отново ще вземат не повече от 7,1% от гласовете.