Само в Lupa.bg: Загрява ли Томислав Дончев за икономически министър?

Актуални новини
21:00 - 15 Юли 2020
4183
Само в Lupa.bg: Загрява ли Томислав Дончев за икономически министър?

Вицепремиерът Томислав Дончев се кани да поеме икономиката, а не е изключено до края на мандата на кабинета "Борисов" 3 да съвмести и два поста в правителството, научи ексклузивно Lupa.bg.  

Именно Дончев обаче е и името, което най-често се спряга за министър-председател при евентуалното съставяне на нов кабинет в рамките на 44-я парламент, каквато опция е обсъждал лично премиерът Бойко Борисов днес, а по-късно вицето му я потвърди пред медиите. 

Дончев отдавна се цели в поста на икономически министър, а наши източници разкриха, че през последните седмици е имал известни търкания по отношение на икономическите мерки с Емил Караниколов, когото премиерът Борисов тази вечер изгони заедно с финансовия и вътрешния министър от правителството. 

Неслучайно Дончев призна днес, че гневът на хората по улиците е оправдан тогава, когато става въпрос за социални плащания. Все повече се надига гласът и на работодатели, които не са успели да получат каквато и да е помощ по мерките, предложени от правителството за справяне с ковид-кризата. Самият Дончев преди дни определи тях като максимални, но се съгласи, че не всички могат да се възползват от тях, а голяма част от заделените суми не са стигнали все още до пострадалите от високия ръст на безработица през последните седмици.