Само в Lupa.bg: Защо младата Цвети се цепи от Сергей и евродепутатите и прегръща Корнелия Нинова?

Соц откритието се надява на нов мандат в Европа с помощта на председателката

Политика
14:30 - 23 Януари 2024
7104
Само в Lupa.bg: Защо младата Цвети се цепи от Сергей и евродепутатите и прегръща Корнелия Нинова?

В позиция до медиите евродепутати, излъчени от БСП, публично се скараха с партийната си шефка Корнелия Нинова. Чиновниците опровергаха думите на председателя, че не са се съобразявали с позицията на партията за изпращането на оръжия за Украйна.

"Българските депутати от Групата на социалистите и демократите последователно гласуват против доставката на оръжие за Украйна. Българските евродепутати социалисти са сред учредителите на Групата за мир в Европейския парламент, нееднократно са правили изказвания с този призив в пленарната зала и са застъпвали същата позиция в работните дебати", гласи част от позицията на евродепутатите.

От съобщението до медиите се разбира, че тя е подкрепена от четирима от общо петимата депутати на БСП: Петър Витанов, Сергей Станишев, Иво Христов и Елена Йончева. Тоест Цветелина Пенкова, която и досега се смята за близка до Нинова, не е солидарна с колегите си в противопоставянето на председателя на БСП.

Защо е това поведение на Пенкова? От свои източници в партията Lupa.bg научи, че тя се надява отново да отиде в Брюксел, което няма да се случи. Но тъй като тя друго не работи, а и няма шанс да стане роден депутат, прави пирует про Нинова.



Пенкова е член на БСП от 18-ата си годишнина, когато лично Р. Овч. (с чиято благословия някога и самата Нинова стана шефка на партията) й връчва партийната книжка.

А нейни другари определят като твърде спорно наличието на какъвто и да е принос за България или Столетницата от 5-годишното й пребиваване в ЕП срещу доста апетитна заплата.