Само в Lupa.bg: Защо Светльо Иванов отказа 30 бона заплата?

Журналистът иска да си остане водещ, не желае да е началник

Ексклузивно
18:53 - 01 Февруари 2024
16450
Само в Lupa.bg: Защо Светльо Иванов отказа 30 бона заплата?

Месечна заплата от 30 000 лева е отказал Светослав Иванов, нучи Lupa.bg от негови колеги в телевизията. Смяташе се, че водещия на „120 минути“ по Би Ти Ви е основен претендент за директорското място на Антон Хекимян. Миналата есен Хекимян изненадващо напусна Би Ти Ви, за да се впусне в надпреварата за кмет на София и така оваканти апетитния пост.

Светослав Иванов е сред най-опитните кадри на медията - той е в екипа още от 2005 г., когато попада като студент там. Би Ти Ви дори го прати на няколко специализации в чужбина и от години го подготвя да заеме ръководен пост в структурата. Затова и водещият на "120 минути" бил считан за фаворит на ръководството.

Светльо твърди, че му е добре като водещ

Веднага, след като се заговорило, че ще има конкурс за нов шеф на „Новини и актуални предавания“, той бил едно от най-спряганите имена. Конкурентите му нямали шанс, защото били с много по-малко опит, а имало и външни лица за структурата. Говори се, че досегашното възнаграждение на водещия е около 8 000, а ако беше станал директор, сумата щеше да нарасне близо 4 пъти до 30 000 лева, плюс щедър бонус за Коледа.

Изненадващо за всички обаче, Светослав Иванов отказал да заеме шефския пост. Той отхвърил предложението да се включи в конкурса и дори не подал документите си. На директната оферта да бъде назначен за директор на "Новини и актуални предавания", журналиста отвърнал, че няма никакъв интерес. "Искам да бъда журналист и водещ, а не администратор. Тази позиция изобщо не е подходяща за мен", аргументирал се Светльо.

Преди седмица в. "Уикенд" пръв съобщи, че няма да има избор за мястото на Хекимян. Временно изпълняващият длъжността немец Ралф Бартолайт щял да продължи да изпълнява функцията. Първоначално той бе назначен по спешност, докато се намери подходящ човек, но плановете на ръководството се променили. Бартолайт ще получи постоянен договор. Той има над 20-годишен опит в медийната индустрия.

Немецът Ралф Бартолайт остава началник на новините в Би Ти Ви, нищо, че не знае български