Само в Lupa.bg: Затворници съдят Данаил Кирилов за левче

Актуални новини
18:00 - 10 Юни 2020
3302
Само в Lupa.bg: Затворници съдят Данаил Кирилов за левче

Лишени от свобода бандити от Софийския централен затвор замислят групово дело срещу правосъдния министър Данаил Кирилов, научи Lupa.bg. Искът щял да е конкретно към министъра, а не към правосъдното министерство и ще е с претенция за 1 лев. 

Жалбата пред съда ще е за лошите условия в най-големия пандиз, както и за отношението на надзирателите към затворниците.

Криминалните фигури ще изтъкнат, че заради лошите условия в клиниката на затвора имало много смъртни случаи.  В жалбата щяло да става дума и за това, че едни затворници се толерирали за сметка на други.

В момента лишените от свобода умуват какъв да е размерът на иска, като общото мнение е той да бъде символичен от 1 лев. Те обаче са категорични, че ще направят всичко възможно процесът да бъде следен от медиите и в него да изскочат много грозни случки от живота зад масивните стени на „Майор Векилски”.

Припомняме, че австралиецът Джок Полфрийман направи няколко срещи с правосъдния министър, но обитателите на затвора са категорични, че това не е довело до никаква промяна за подобряване на условията там.

Lupa.bg научи, че до разногласия се стигнало само за това – кой адвокат да поеме делото, което бандюгите обмисляли. Лишен от свобода предложил своя близка юристка, който щял да се нагърби да води процеса без възнаграждение. Тарторите обаче изказали съмнения за способностите на тази адвокатка, като настоявали за някой по-опитен адвокат.

Все още не е ясно кога точно ще бъде внесен искът в съда.