Само в Lupa.bg: Затворник се самозапали в Софийския централен затвор

От пандиза твърдят, че е горял само дюшек

Новини
17:30 - 12 Август 2024
2818
Само в Lupa.bg: Затворник се самозапали в Софийския централен затвор

За пореден инцидент в Софийски централен затвор научи Lupa.bg. Запалил се затворникът Димитър, който е от 2 група, но при скандал свързан с наркотици с друг затворник, е бил свален в буфера на пандиза, в който се държат лишени от свобода които са буйни и агресивни.

В буфера е настанен от 07.08.24 , а два дни по-късно - на 09.08 около 16 часа, той се е самозапалил като е възпламенил дюшека в килията си, разказаха пред наш журналист хора от затвора.

Медията ни получи информация, че е бил запечатан целият затвор, а заради гъстия дим всички са помислили че пандизът гори и настанал небивал смут сред лишените от свобода и надзора.

Според разказ на очевидец, старшина се е вмъкнал в буфера сред пламъците и е изкарал горящия Митко, който е бил в безпомощно състояние. Старшината също е пострадал и е отведен с линейка в МВР болница заедно със затворника.

Според наша информация лишеният от свобода е в тежко състояние.

Това е пореден инцидент в най-големият зандан в столицата, за който Lupa.bg пише. Преди това имаше нелегално свиждане на ВИП затворник, опит за бягство и самоубийство чрез обесване. 

От правосъдното министерство направиха проверка и потвърдиха за случая. Според информацията, която дават от Софийски централен затвор става дума за доста по-лек инцидент, Те твърдят, че от килия на лишен от свобода се е забелязал дим, веднага са се намесили техни служители и се оказало, че лишен от свобода е запалил дюшека си. Затворникът е изведен и откаран за преглед, а лекарите казали, че здравословното му състояние е добро. Според инфото от правосъдното министерство няма пострадал старшина при инцидента.