Само в Lupa.bg: Жената на Божков не отиде да го види в ареста с охрана?

Килията на олигарха се обискира след всяка среща с него

Крими
17:03 - 04 Септември 2023
59010
Само в Lupa.bg: Жената на Божков не отиде да го види в ареста с охрана?

Жената до Божков Елена Динева няма да се появи утре в съда, когато се очаква да се реши съдбата му – дали да остане в килия, или да бъде освободен, научи Lupa.bg от отлично осведомени източници. Тя не е била сред първите посетители на олигарха в ареста. При него често са идвали единствено неговите адвокати, като при всяко виждане с тях килията му е била обискирана.

Елена Динева е с охрана по настояване на Васил Божков. Тя е обвинена заедно с него за участие в организирана престъпна група за рекет, подкупи, пране на пари и данъчни престъпления.  Георги Попов и двама от бившите председателите на Комисията по хазарта - Огнемир Митев и Александър Георгиев също са подсъдими по делото.

През 2020 г.  жената на Божков престоя 8 месеца в ареста, защото отказа да плати гаранция от 1 млн. лена. След като я освободиха, отмениха забраната й да напуска страната. Оттогава досега тя спокойно пътува в чужбина по бизнес и лични дела.

От 30 август с постановление на прокурор е осигурена лична защита на Васил Божков и неговото семейство. Охраната не е с него в килията, а го придружава по време на неговите излизания извън нея.

Семейството на Божков отдавна има частни гардове, които продължават да пазят. Държавната охрана е поискана от олигарха преди време, когато е бил готов да свидетелства по дело срещу давани подкупи.