Само в Lupa.bg: Жената на Мартин Нотариуса била с отнет достъп до квалифицирана информация

Бопаджийката е водила дело за отнетите й права и го е спечелила

Общество
14:08 - 01 Февруари 2024
8063
Само в Lupa.bg: Жената на Мартин Нотариуса била с отнет достъп до квалифицирана информация

Жената на убития снощи Мартин Божанов- Нотариуса не е била уволнявана от ГДБОП. Тя е била с отнет достъп до квалифицирана информация, научи Lupa.bg от източници във вътрешното министерство. 

През времето, в което е била с отнет достъп, няколко пъти е излизала в болничен и е вземала отпуск. Решила е да се бори за отнетите й права чрез съда. Завела е дело, което е спечелила. Така тя отново е получила досег до секретната информация.  

Вчера нейният съпруг Мартин Божанов бе разстрелян пред комплекса, в който живее в кв. "Горна баня". Спор за пари или личен мотив - това са двете версии, които МВР разглежда за убийството му. 

Мартин Божанов

Той се занимавал с различни съмнителни сделки, искал и пари от хора, за да им прави услуги. Смята се, че е възможно недоволен от услугите или пък човек, от когото Божанов е искал пари, да стои зад убийството. Не е изключено и сделка, която не се е харесала на клиент, да е причина за убийството. То е извършено с малокалибрени куршуми, най-вероятно 5.6 мм. Един от изстрелите попаднал в главата на Божанов, а на място е открита гилза. Огледите продължават и днес.