Само в Lupa.bg: Златко Баретата тества сина си, дали ще успее да го наследи?

Младият Злати се интересува живо от мода, мечтае за кариера в модната индустрия

Новини
16:00 - 14 Октомври 2024
9331
Само в Lupa.bg: Златко Баретата тества сина си, дали ще успее да го наследи?

Златомир Иванов, известен като Златко Баретата е решил да тества сина си, за това дали може да се справи с бизнеса му и да тръгне по-неговите стъпки. Справка на Lupa.bg показва, че той е прехвърлил на наследника си бизнес фирмата, с която движеше всичко до този момент. 

Наследникът на бившата барета носи неговите имена, а хора от обкръжението им твърдят, че младият мъж е силен в съвсем други сфери в живота, Всички го наричат Злати и твърдят, че е златно момче. 

Златко Баретата е прехвърлил значителна част от бизнес империята си на своя син, Златомир Иванов-младши, включително компании, които се занимават с различни дейности като недвижими имоти, търговия с горива и хазартни зали.

Наследникът му, обаче, се интересува повече от мода и забавления, отколкото от управление на тези фирми, което е предизвикало спекулации за бъдещето на империята на Баретата.

На него е прехвърлена компанията "Е.Г. Параграф 1066" и множество дъщерни дружества, които се занимават с различни дейности – от управление на хазартни зали до търговия с горива и недвижими имоти, показа проверка на Lupa.bg. Въпреки това той все още разчита на доверени хора на баща си да управляват делата, за да не направи някоя фатална грешка.

Фирма "Е. Г. Параграф 1066" ЕООД на латиница с ЕИК/ПИК 204407114 е основана на 12 Януари 2017 година с правна форма "Еднолично дружество с ограничена отговорност". Седалището на компанията се намира в гр. София, а началният внесен капитал е в размер на 100 лева. Според данните за нея работи само един човек.

Фирмата се занимава с финансови и счетоводни консултации, организиране на счетоводно отчитане и съставяне на годишни, междинни и други финансови отчети по реда на Закона за счетоводството, посредничество и агентство на местни и чуждестранни физически и юридически лица, рекламна дейност, както и всякаква друга дейност, за която няма изрична законова забрана. Като управител е записано името на Ева Кирилова.

Златомир-младши (на снимката) има ексцентричен стил и сам рисува скици на дрехите си, които след това шивачи реализират. Младият наследник мечтае за кариера в модната индустрия, като си представя бъдеще в някоя от големите световни модни къщи.

Тази компания е символ на прехода между поколенията в бизнеса на Иванов, но остава част от по-голямата структура, която включва приходи от различни източници, свързани с миналото на Баретата.

Техни познати твърдят, че Злати е най-затвореното като характер от децата на Баретата. Младият мъж  обаче бил изключително умен и именно затова баща му много държал на него. 

Другият син на Златко Баретата, Алекс Иванов, е починал през октомври 2018 г. на 21-годишна възраст.

Алекс е страдал от рядко генетично заболяване – муковисцидоза, което засяга белите дробове и често води до тежки здравословни проблеми. Въпреки продължителната си борба с болестта, той не е успял да се справи с усложненията и е починал след изпадане в кома.

Алекс е бил активен спортист и ентусиаст по отношение на сноуборда, като участието му в този спорт е било неразделна част от живота му. Трагичната му смърт дълбоко е разтърсила семейството на Златомир Иванов.

Златомир Иванов, известен като Златко Баретата, има трима синове. Първият е Алекс Иванов, който почина през 2018 г. Вторият е Златомир Иванов-младши, който е наследил част от бизнесите на баща си. Третият е Иван Иванов, който наскоро се отличи със спортни успехи, спечелвайки бронзов медал по бордъркрос на Европейския младежки олимпийски фестивал през 2023 г.