Само за година: 26 нарушения са открити в завод 4 на „Арсенал“

Крими
17:53 - 05 Октомври 2022
1387
Само за година: 26 нарушения са открити в завод 4 на „Арсенал“

Във фаталния завод 4 на „Арсенал“ само за тази година при 6 проверки са открити 26 нарушения на безопасността на труда. По-рано днес бяха открити телата на две жени. С тях жертвите на инцидента са трима. Предстоят проверки във всички предприятия на „Арсенал“. 

Инцидентът се е случил, след като двете жени, изработили взривни смеси за пиротехнически изделия, излезли в почивка. След нея е трябвало да почистят помещението. Това показват данните на инспекцията по труда. На този етап не е ясно какво е предизвикало взрива. Дейността им е една от най-безопасните в предприятието.

„В хода на тази проверка ще се изясняват точно тези условия - спазвани ли са правилата за работа, техническата дисциплина, трудовата такава“, каза Гриша Мавров, зам.-окръжен прокурор на Стара Загора.

Апелативната прокуратура в Пловдив назначи проверки за законност във всички предприятия и места за производство и съхранение на оръжия, боеприпаси, взривни вещества и пиротехнически изделия в областите Пловдив, Стара Загора, Хасково, Пазарджик, Смолян и Кърджали, съобщиха от институцията.