Само за месец: За трети път разбиват църквата "Света Троица" в Сливен

Общество
19:18 - 19 Април 2024
2257
Само за месец: За трети път разбиват църквата "Света Троица" в Сливен

За трети път в рамките на месец неизвестни разбиват църквата в сливенския квартал "Речица". В храма "Света Троица" служи отец Иван Янков, който преди месец в знак на несъгласие с касирането на епархийските избори за нов сливенски митрополит обяви гладна стачка и скандализира висшия клир на църквата преди Великденските пости, наричайки църквата "изпразнена от съдържание".

И този път неизвестните извършители са проникнали през прозореца на олтара, но този път са претърсили касите в църквата. Отец Иван каза, че ако първия път е бил сигурен, че нахлуването в олтара е било за сплашване, то сега не може да определи какви са били мотивите на нападателите. Опитали са се да разбият тайните кутии, в които не е имало много пари. От полицията вече разследват случая.

"Това е трети от 18 март. Сега сме... вчера беше 18 април. Един месец от моя протест, гладна стачка и протест против неправдите, които се получиха в Сливенска епархия при избора на сливенски митрополит. Дали е символна датата, дали е поредно сплашване, дали е прост обир, няма как да знам. Но знам, че Бог ще накаже тези хора.", разказа отец Иван Янков.