Само за жени: Колко често си перете сутиените?

Нещо за четене
15:45 - 02 Август 2024
2441
Само за жени: Колко често си перете сутиените?

Много жени не перат достатъчно често сутиените си и това им създава големи проблеми. Като всеки друг външен орган и гърдите се изпотяват, а пренебрегването на хигиената на сутиена е доста вредно, тъй като е проблемно в повече отношения, отколкото предполагате. Въпреки това много жени признават, че го правят.

Инфлуенсърката Танар преди време събра 1 милион гледания в свое видео в TikTok, в което призна, че не пере сутиените си, въпреки че "мрази да го признае". Според нея това е едно от многото "гадни" неща, които хората не осъзнават, че жените правят.

Във видеото тя казва: "Когато става въпрос за това да перем сутиените си, ние почти не го правим. Единствената причина, поради която бих изпирала сутиен, е ако видя мръсотия по него, стане мръсен или започне да мирише. До този момент не го правя.

Може да минат седмици, може да минат месеци, а може и години, и знам, че не съм сама в това отношение."

Изглежда, че много жени са съгласни с това, но тъй като горещият сезон определено ни кара да сменяме дрехите си по-често и да ги перем, Pour Moi, британска компания за търговия на дребно с бельо, призова хората да перат сутиените си по-често.

Според неотдавнашно глобално проучване на Pour Moi сред 2000 жени, сутиените се перат средно само веднъж на всеки три седмици, но почти две трети от притежателките на сутиени (60 %) са имали разранявания и обриви по гърдите и гърба. 

Раздразненията и обривите са възможни странични ефекти от триенето, липсата на циркулация на въздуха и изпотяването. Това може да бъде причинено от продължително носене на сутиени, носене на сутиени, които не се перат правилно, или дори носене на зле прилягащ сутиен.

Експертът по бельо, Ема Уудроу, сега насърчава хората да перат редовно сутиените си, за да избегнат  здравословни проблеми. Хората не осъзнават колко лошо може да им се отрази това.