Самолетът от Кремъл кръжа час над Женева заради Байдън

Американският президент кацна в Швейцария в 16,16 ч. местно време

Новини
20:48 - 15 Юни 2021
5680
Самолетът от Кремъл кръжа час над Женева заради Байдън

Самолетът с руската делегация и журналисти от Кремъл кацна със закъснение в Женева заради самолета на американския президент Джо Байдън.

РИА Новости съобщи, че руският самолет е трябвало да кръжи в продължение на един час в очакване на разрешение за кацане, тъй като по същото време е кацал лайнерът на американския лидер. Самолетът на специалната летателна група "Русия" получава разрешение да се приземи едва след кацането на американския полет.

Отбелязва се, че самолетът на американския лидер е кацнал на летището в Женева в 16:16 ч. местно време (17:16 ч. московско време). Байдън беше посрещнат от швейцарския президент Ги Пармелен, с когото по-късно ще проведат двустранна среща.

Историческата среща между Байдън и Путен е утре в Женева във вила "La Grange". Това ще бъде първата лична среща между Путин и Байдън, откакто последният встъпи в длъжност като президент на САЩ.

За руския пезидент това е първото пътуване в чужбина през последната година и половина. Началото на срещата е насрочено за 14:00 ч. московско време.

Снимката е илюстративна