Саморазправа на шофьори заради блъсната кола на пътя София-Варна

Общество
11:35 - 17 Ноември 2021
2349
Саморазправа на шофьори заради блъсната кола на пътя София-Варна

Досъдебно производство за хулиганство на пътя е започнато в полицейското управление във Велико Търново.

Работата по случая е започнала след сигнал в 22,48 ч. във вторник, съобщи Областната дирекция на МВР.

18-годишна девойка от Павликени потърсила помощ от полицията, защото два автомобила преследвали возилото, в което пътува по главен път София – Варна, в участъка между село Балван и Велико Търново, и се опитват да го изхвърлят от пътното платно. На мястото незабавно е изпратен полицейски екип, който установил катастрофирало в мантинела ауди, в което момичето пътувало. Колата управлявал 39-годишен мъж от Бяла черква, а в нея имало общо трима  пътници от Павликени.

В близост до аудито са установени още два автомобила – БМВ, управляван от 19-годишен от село Балван, с двама пътника от същото село и още един лек автомобил Ауди, управляван от 19-годишен от село Леденик. В хода на направената проверка е изяснено, че водачът на БМВ-то е извършил непростойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, като деянието е извършено при управление на автомобила. Агресивният водач избутал от пътя катастрофирала кола.

Среднощният екшън си имал и предистория, установили полицаите. По данните на участниците малко по-рано 39-годишният с аудито блъснал автомобил в село Балван и избягал, затова започнало преследване.

При тестването му за употреба на наркотични вещества, апаратът е отчел положителна реакция на амфетамин. Той е дал кръвна проба за химичен анализ. Започнато е досъдебно производс